Oplossingsgericht coachen van kinderen

Werkwijze

In een eerste kennismakingsgesprek (bij voorkeur bij u thuis) met liefst beide ouders en uw kind kunt u het probleem voorleggen en kunnen we kennismaken. Het moet van beide kanten klikken, anders heeft het geen zin om aan de slag te gaan. U krijgt na afloop van het gesprek een vragenlijst mee naar huis met het verzoek deze in te vullen en op te sturen. Klik hier om de Vragenlijst te downloaden.

Daarna wil ik graag een intakegesprek met u als ouders voeren, waarbij de ingevulde vragenlijst besproken wordt en uw hulpvraag wordt vastgesteld.

De coachsessies vinden bij voorkeur bij u thuis plaats. Voorwaarde is dat er een ruimte is waar ik ongestoord met het kind kan werken). Soms kan het ook nuttig zijn om sessies op school te laten plaatsvinden. In de eerste sessie ga ik uw kind vragen zijn of haar hulpvraag te stellen. Het kan het voorkomen dat uw kind een andere hulpvraag heeft dan u als ouders. De hulpvraag van uw kind is altijd leidend. Vervolgens zullen gemiddeld 6 sessies van een uur met uw kind volgen. Over het algemeen zullen niet meer dan 10 sessies nodig zijn om uw kind weer op weg te helpen.

Het is belangrijk dat uw kind vertrouwen heeft in mij als kindercoach. Daarom is alles wat tussen uw kind en mij besproken wordt vertrouwelijk. Ik zal als coach alleen aan u als ouders doorgeven wat besproken is als uw kind daarvoor toestemming geeft. Uw kind is natuurlijk vrij om alles wat besproken en gebeurd is tijdens de coachsessies aan u te vertellen

Na afloop volgt een evaluatiegesprek met u als ouders, afhankelijk van de situatie met of zonder uw kind.