Oplossingsgericht coachen van kinderen

Goochelen en coaching

Goochelspullen

Goochelen is een activiteit die kinderen leuk vinden en waar ze ook zelfvertrouwen van kunnen krijgen.

Kinderen die niet op het toneel durven te staan bij een toneeluitvoering op school kunnen soms over de drempel geholpen worden door ze een aantal goocheltrucs te leren die ze kunnen presenteren.

Ook voor kinderen met autisme is goochelen een goede manier om contact te maken met leeftijdsgenoten en het publiek bij een voorstelling op school. Het vraagt ook om samenwerking, want soms heb je iemand uit het publiek nodig bij het uitvoeren van een truc.

Er zijn trucs die de motoriek stimuleren, trucs die zorgvuldigheid van de volgorde vereisen en een beroep doen op de concentratie van kinderen. Bij het presenteren van een truc hoort niet alleen het uitvoeren van de truc zelf maar ook het verhaal eromheen. Daarom spreekt het ook de fantasie van de kinderen aan. Spelenderwijs kunnen ze al deze vaardigheden trainen.

Ik ben naast kindercoach ook goocheltrainer en kan kinderen, vaak met verrassende, zelfgemaakte trucs, opleiden tot goochelaar. In één of twee sessies kan ik uw kind een aantal trucs leren. We gaan samen eerst de trucs maken en versieren en vervolgens leer ik uw kind de presentatie ervan. Succes verzekerd.

Ik organiseer ook goochelfeestjes bij kinderen thuis. Voor meer informatie over kinderfeestjes met goochelen klik op de link goochelfeestjes.

Ik geef ook goocheltrainingen op scholen aan kleine groepen kinderen. Ik merk dat ze heel enthousiast worden. De combinatie van je eigen truc maken en vervolgens thuis en bij andere kinderen te kunnen scoren met deze truc is heel erg leuk. Voor meer informatie over goochelworkshops voor groepen van 5 tot 20 kinderen,klik op de link goochelworkshops.